Cukier inwertowany o aksamitnej konsystencji, dzięki któremu poprawisz właściwości swojego produktu

Oferujemy produkcję dopasowaną pod zapotrzebowanie dużych i małych ilości

  • dysponujemy produktami o różnym rozkładzie cukrów,
  • otrzymasz fachowe doradztwo naszych specjalistów,
  • zapewnimy ciągłość dostaw.
Potrzebuję go
Cukier inwertowanego

Szerokie możliwości zastosowania

Cukier inwertowany to naukowo ujmując sacharoza poddana odpowiedniej obróbce chemicznej, bardzo prosty i naturalny proces. Otrzymujemy produkt o kleistej konsystencji i dużo słodszym smaku, niż cukru znanego nam z kuchennych stołów. Zaufali nam właściciele firm z przeróżnych branż i kontynuują współpracę nieprzerwanie od lat.

  • Produkcja napojów
  • Branża piekarnicza
  • Branża cukiernicza
  • Pszczelarze
  • Branża tytoniowa
  • Branża produkcyjna

Jak wyglądają początki współpracy?

  • Kontakt

    Na początku chcemy odpowiedzieć na każde nurtujące Cię pytanie. Skontaktuj się z nami, przedstaw nam swoje oczekiwania i wspólnie skompletujemy warunki umowy. Wybierz formę kontaktu.

  • Ustalenie profilu cukrowego

    Kolejnym krokiem w naszej współpracy jest dopasowanie składu produktu według Twoich potrzeb. W zależności od specyfikacji branży będą się one różnić. Nie musisz analizować tego sam – grono naszych ekspertów pomoże Ci w tym wyborze.

  • Kontrakt

    Jesteśmy firmą z długoletnim zapleczem doświadczenia, więc najbardziej zależy nam na zapewnieniu wysokiego poziomu usług, zaufaniu i korzyści dla obu stron. Na tym etapie przygotujemy kontrakt gwarantujący ustalony czas wykonania, sposób dostawy i dobrany wcześniej skład produktu.

  • Dostawa

    Dostawy cukru inwertowanego realizujemy w zależności od wielkości zamówienia - w paletopojemnikach lub cysternach. Zgodnie z terminem zawartym w kontrakcie.

Profil cukrowy pod Twoje zastosowania.

Profil cukrowy, czyli skład to różnice ilościowe w końcowym produkcie. Powinny się one różnić w zależności od Twojej branży, obok przedstawiamy przykładowe rozbieżności. W chwili potrzeby lub dodatkowych uwag nasi eksperci pomogą Ci w tym wyborze i dobiorą odpowiednie składowe Twojego produktu.

Kontakt

Przykładowe profile cukrowe

  • Cukier inwertowanego

    Specyfikacja syropu cukru inwertowanego dla branży piekarniczej/ cukierniczej i produkcji napojów

  • Cukier inwertowanego

    Specyfikacja syropu cukru inwertowanego dla branży pszczelarskiej

  • Cukier inwertowanego

    Specyfikacja syropu cukru inwertowanego dla branży tytoniowej o obniżonej zawartości sacharozy

Produkcja do Twoich potrzeb

Firma posiada wykształconych pracowników mających doświadczenie w branży, co zapewnia wysokojakościową i wydajną produkcję. Jako otwarci ludzie cały czas szukamy nowych rozwiązań i lepszych możliwości dla naszych klientów. Tak więc wchodząc we współpracę z nami nie masz się o co martwić. Spełnimy Twoje oczekiwania. Atutem naszej firmy jest dobrze rozwinięta linia produkcyjna, skomunikowana lokalizacja i dobrze opatentowany sposób przechowywania i dostawy produktu.

Zaufali nam

  • Cukier Jowisz inwertowany Producent kometyków
  • Cukier inwertowanego Producent kometyków
  • Cukier inwertowany Jowisz Producent kometyków
  • Cukier inwertowanego Producent kometyków
  • Cukier inwertowanego Producent kometyków
  • Cukier inwertowanego Producent kometyków

Skontaktuj się z nami

Chcesz podjąć współpracę?

Potrzebujesz dodatkowych informacji? Odpowiemy na Twoją wiadomość tak szybko jak będzie to możliwe.

Adres e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Wyślij zapytanie e-mailowo

Telefony alarmowe

Potrzebujesz natychmiastowego wsparcia? Skontaktuj się bezpośrednio z nami!

Filip Zbylut 609-279-700

Paulina Zbylut 609-259-500

Cukier inwertowany - szerokie możliwości zastosowania

Cukier inwertowany to środek coraz powszechniej stosowany w wielu branżach, przede wszystkim cukierniczej, napojowej oraz pszczelarskiej, ale także tytoniowej, czy budowlanej. W ofercie naszej firmy znajdziecie Państwo syrop cukru inwertowanego własnej produkcji z różnym rozkładem cukrów. Dostawy cukru inwertowanego realizujemy w zależności od wielkości zamówienia - w paletopojemnikach lub cysternach, na podstawie wcześniej podpisanego kontraktu. Zapraszamy do kontaktu mailowego lub telefonicznego w celu omówienia szczegółów zamówienia.

Właściwości cukru inwertowanego

Syrop cukru inwertowanego jest produktem hydrolizy sacharozy na mieszankę glukozy i fruktozy. Proces ten możliwy jest dzięki zastosowaniu enzymu o nazwie inwertaza, który wytwarzany jest między innymi przez pszczoły (cukier inwertowany jest jednym ze składników miodu) oraz drożdże. Cukier inwertowany pozyskuje się również na drodze hydrolizy kwasowej.

Cukier inwertowany posiada szczególne, odmienne od zwykłego cukru właściwości:

  • jest dużo słodszy od sacharozy,
  • posiada bardzo drobne kryształki, co przyczynia się do jego łatwego rozpuszczania,
  • wykazuje zdolność do zatrzymywania wilgoci w produktach,
  • czas jego krystalizacji jest znacznie wydłużony w porównaniu do cukru stołowego.

Dzięki tym cechom jest chętnie używany w produkcji kremów, mas oraz polew cukierniczych, ponieważ nadaje im pożądaną konsystencję i gładkość. W zależności od potrzeb Klienta dysponujemy produktami o różnym rozkładzie cukrów dla pełnego dopasowania oferty pod konkretną branżę.

Najczęściej spotykanym zastosowaniem syropu cukru inwertowanego jest jego użycie w przemyśle spożywczym:

  • w produkcji przetworów owocowych (dżemów, powideł, konfitur),
  • w piekarnictwie i cukiernictwie (do wypieków ciastek, herbatników, pierników, cukierków i czekolad nadziewanych),
  • w produkcji napojów słodzonych,
  • w gorzelnictwie oraz wyrobie likierów, win musujących,
  • jako składnik sztucznego miodu.

Jednak cukier inwertowany ze względu na swoje właściwości zatrzymywania wilgoci i relatywnie niską temperaturę topnienia, wykorzystywany jest również w przemyśle tytoniowym jako dodatek do mokrego tytoniu.

Cukier inwertowany a syrop glukozowo - fruktozowy

Pomimo że zarówno syrop cukru inwertowanego oraz syrop glukozowo - fruktozowy tworzone są z tych samych półproduktów - glukozy, fruktozy jak i wody, to proporcje w finalnym produkcie są inne. Różni je także sposób pozyskiwania - cukier inwertowany wytwarzany jest z buraka cukrowego i trzciny cukrowej, natomiast glukozowo - fruktozowy z kukurydzy. Kaloryczność obu tych produktów jest zbliżona.

Cukier inwertowany BIO

Oferujemy również hurtową dystrybucję i sprzedaż cukru inwertowanego BIO. Wykorzystywane przez nas buraki cukrowe pochodzą wyłącznie z plantacji BIO, od sprawdzonych dostawców europejskiego rynku. Buraki z upraw BIO nie są nawożone przy pomocy chemicznych środków. Kliknij, aby dowiedzieć się więcej na temat oferowanego przez nas cukru inwertowanego BIO.

Kiedy zdecydować się na zakup cukru inwertowanego?

Jeśli prowadzisz firmę z branży cukierniczej lub piekarskiej - cukier inwertowany może okazać się dla Ciebie świetnym zamiennikiem dla cukru stołowego. Dzięki jego właściwościom kremy, masy czy polewy Twojej produkcji staną się gładsze, o aksamitnej konsystencji co znacznie poprawi ich odbiór przez docelowych konsumentów.

Jednak nie tylko branża piekarniczo - cukiernicza skorzysta na właściwościach cukru inwertowanego. Jeśli zajmujesz się produkcją alkoholi smakowych, likierów czy piw belgijskich - syrop cukru inwertowanego zagwarantuje Ci świetną rozpuszczalność i opóźnioną krystalizację.

Kontakt

Jowisz - Dodatki do żywności Sp. z o.o.
ul. Glinki 144, 85-861 Bydgoszcz

Dział sprzedaży:

Paulina Zbylut
tel: 609-259-500
e-mail:  biuro@jowisz.info.pl

Filip Zbylut
tel: 609-279-700
e-mail: biuro@jowisz.info.pl

Sprawdź również:

Hurtowa sprzedaż cukru

Cukier inwertowany BIO

Dodatki do żywności

Magazyn Bydgoszcz

Glutaminian sodu

Kwasek cytrynowy

 

 

Copyright © 2009-2022 Wszelkie prawa zastrzezone.