Cukier inwertowany bio - słodzik z ekologicznych buraków
Aby powstał cukier inwertowany, potrzebna jest przede wszystkim trzcina cukrowa lub buraki. To z tych surowców wytwarza się cukier, a żeby otrzymać dobry produkt, muszą być one wysokiej jakości.
Nasza firma zajmuje się importem oraz dystrybucją dodatków do żywności, a dostępny u nas cukier inwertowany bio, to artykuł z najwyższej półki. Wynika to z tego, że buraki cukrowe wykorzystane w procesie jego produkcji pochodzą z plantacji BIO, znajdujących się na obszarze europejskiego rynku ekologicznego.
Cukier inwertowany BIO - gdzie można go znaleźć?
Cukier inwertowany BIO zazwyczaj nie jest główną substancją słodzącą w gotowych produktach, najczęściej jest jedynie dodatkiem obok innych stosowanych słodzików. Ponadto wykazuje takie samo działanie jak sacharoza, z tą jedynie różnicą, że jest od niej bardziej słodki w smaku i ma drobniejsze kryształki.
W gospodarstwach domowych cukier tego rodzaju nie jest używany na co dzień, wykorzystywany jest on w przemyśle spożywczym, głównie w branży piekarniczej, cukierniczej, alkoholowej oraz w przetwórstwie owocowym. Znaleźć go można m. in. w:
pieczywie
różnego rodzaju ciastkach
piernikach
nadziewanych czekoladach
marcepanie
cukierkach z miękkim nadzieniem
dżemach
konfiturach owocowych
galaretkach
syropie klonowym
sztucznym miodzie
piwie belgijskim
likierach
musującym winie
Cukier inwertowany bio - dla jakich odbiorców?
Ostatnio coraz większym zainteresowaniem cieszą się produkty BIO. Konsumenci chętnie sięgają po artykuły oznaczone certyfikatem ekologicznym, ponieważ mają wtedy pewność, że produkty, które zostały użyte w procesie produkcji, pochodzą z ekologicznych upraw, gdzie nie stosuje się żadnych szkodliwych dla zdrowia środków. Wszystkie warzywa i owoce BIO nie mogą być nawożone oraz opryskiwane chemicznymi środkami ochrony roślin.
Jak wyglądają początki współpracy?
Kontakt
Na początku chcemy odpowiedzieć na każde nurtujące Cię pytanie. Skontaktuj się z nami, przedstaw nam swoje oczekiwania i wspólnie skompletujemy warunki umowy. Wybierz formę kontaktu.
Ustalenie profilu produktu
Kolejnym krokiem w naszej współpracy jest dopasowanie składu produktu według Twoich potrzeb. W zależności od specyfikacji branży będą się one różnić. Nie musisz analizować tego sam – grono naszych ekspertów pomoże Ci w tym wyborze.
Podpisanie umowy
Jesteśmy firmą z długoletnim zapleczem doświadczenia, więc najbardziej zależy nam na zapewnieniu wysokiego poziomu usług, zaufaniu i korzyści dla obu stron. Na tym etapie przygotujemy kontrakt gwarantujący ustalony czas wykonania, sposób dostawy i dobrany wcześniej skład produktu.
Dostawa
Dostawy realizujemy w zależności od wielkości zamówienia - w paletopojemnikach lub cysternach. Zgodnie z terminem zawartym w kontrakcie.
Skontaktuj się z nami
Chcesz podjąć współpracę?
Nie czekaj i skontaktuj się z nami e-mailowo.
Adres e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.Kontakt telefoniczny
Twoja sprawa jest bardzo pilna? Zadzwoń, jesteśmy pod telefonem
Filip Zbylut 609-279-700
Paulina Zbylut 609-259-500
Cukier buraczany - prosto z ekologicznej plantacji
Buraki zasiane wiosną rosną na polu przez ok.180 dni. Przez cały ten okres warzywa czerpią energię z promieni słonecznych i co ważne - nie są nawożone żadnymi chemicznymi środkami. Po jesiennych zbiorach trafiają do cukrowni, gdzie poddawane są wieloetapowym procesom, aby na końcu uzyskać produkt właściwy, czyli cukier.
Dla przeciętnego konsumenta cukier kojarzy się z sypką białą substancją, którą najczęściej widzimy w cukierniczce. Ale już dla chemika, czy biologa jest to związek z grupy węglowodanów (sacharoza), który składa się z glukozy oraz fruktozy. To właśnie dzięki chemicznym procesom, zachodzącym na etapie produkcji, otrzymujemy takie właściwości cukru jak smak, kolor, czy rozpuszczalność w wodzie.
Cukier inwertowany - połączenie fruktozy i glukozy w dwóch równych częściach
Cukier inwertowany powstaje w procesie hydrolizy sacharozy. Zwykle występuje w postaci roztworu - gęstego, lepkiego syropu o lekko żółtej barwie, stanowiącego mieszankę o takiej samej zawartości glukozy i fruktozy.
Jego główną zaletą jest przede wszystkim to, że łatwo się rozpuszcza oraz trudno ulega krystalizacji. To dzięki tym cechom bardzo chętnie dodawany jest do różnego rodzaju kremów i mas, gdyż zapewnia im to odpowiednią konsystencję oraz idealną gładkość. Poza tym ze względu na swoją zdolność zatrzymywania wody znacząco wpływa na przedłużenie terminu ważności produktów, które dłużej zachowują swoją świeżość.
W ofercie naszej firmy również można znaleźć tego rodzaju produkty. Cukier inwertowany bio dedykowany jest odbiorcom, którzy świadomie wybierają tylko dobre dodatki do żywności. Ten znakomity środek słodzący wysokiej jakości idealnie sprawdzi się w wielu branżach i efektywnie zoptymalizuje procesy produkcji.